WIE ZIJN WIJ?

Iedere zondagochtend verspreiden de Leierenners zich over de Vlaamse wegen in vier groepen. Iedereen is vrij te kiezen met welke groep hij of zij wil meerijden. Ongeacht van met welke groep je meerijdt, is het motto altijd hetzelfde: Samen uit –samen thuis.

Iedere groep heeft per rit een wegkapitein. Deze bepaalt het tempo en het parcours. Gelieve de wegkapiteins te respecteren wat betreft tempo. Last, but not least: De wegcode dient ter allen tijde gerespecteerd te worden.

De A-Groep : Dit is de snelste groep onder de Leierenners. Ritten duren meestal rond de 3uur, waarbij de hoogtemeters niet geschuwd worden. Het tempo varieert afhankelijk van het type rit, maar een gemiddelde van rond 30km/u is normaal. Dit kan ook aanzienlijk sneller zijn bij vlakke ritten of ritten met veel grote wegen. Leeftijd speelt geen rol, iedereen die zich sterk genoeg voelt kan meerijden.

De B-Groep: Dit is de tweede groep onder de Leierenners. Ritten zijn tussen de 75km en 90km . De ritten bestaan uit een gezonde mix van vlakke ritten , en ritten die wat meer hoogtemeters bevatten. Het tempo kan bij een vlakke rit al eens oplopen tot 30km/u maar over het algemeen zal dit rond de 29km/u zijn. Iedereen die over een stevige basisconditie beschikt , zal zich zeker op zijn plaats voelen bij de B’s.

Bij de C’s gaat het er wat rustiger aan toe. De gemiddelden zijn eerder rond de 27km/u zijn. De ritten zijn iets korter dan bij A en B. Maar dit wil niet zeggen dat de C’s de hoogtemeters schuwen. Af en toe duikt een stevige kuitenbijter op in het parcours.

Tenslotte is er nog de D-groep, of de Dames-groep. Deze plannen rustige ritten in van max 2,5h. Uiteraard is deze groep niet exclusief voor de dames. Iedereen die het wat rustiger wil aandoen is welkom. Omgekeerd geldt natuurlijk ook, dames die een hoger tempo wensen te fietsen zullen enthousiast verwelkomd worden bij de A’s, de B’s of de C’s

5 comments

  1. Hoi,
    Is het mogelijk voor isolatiedekens en 1 pocket masker ( voor veilig mondbeademing bij reanimatie kan verkregen worden bij de apotheker) en een bidon van 5l gevuld met water ofzo om gewonden eventueel te spoelen, te voorzien in elke volg auto? Eventueel ook de ehbo koffers of verbandmateriaal te voorzien, preventief?
    Mvg Bernard

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *